Richard Forsgren, Henrik Björn och Gurgin.
Richard Forsgren, Henrik Björn och Gurgin. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Nu kommer Jordskott till Stockholm

"Vi är i Tanto, Hornstull och så vidare, men på vårt sätt"
3:34 min

När andra säsongen av thrillerserien Jordskott drar igång blir det i Stockholmsmiljö. Enligt seriens skapare Henrik Björn blir det inget "vykorts-Stockholm" vi möter.

Den här gången startar Jordskott inte i lilla samhället Silverhöjd, utan i Stockholm. Det finns de som varit oroliga för korsningen mellan mytologi och det urbana, då skogen haft en så stark plats. Men seriens skapare Henrik Björn (manus, regi) har känt sig lugn.

– Vi har försökt hitta ett mytologiskt, laddat, smutsigt, skitigt, mustigt, skevt Stockholm. Undvikit vykorts-Stockholm, inte Riddarhuset eller Sergels torg, det är inte vanliga crime-vykorten över Riddarfjärden. Det är under broarna, i tunnlarna, i gränderna. Men det är ändå miljöer där folk går förbi varje dag, vi är i Tanto, Hornstull och så vidare, men på vårt sätt.

Richard Forsgren spelar den lite osäkra polisen Tom Aronsson. Han tror också det är bra att säsong två börjar i Stockholm.

– Jag tror det var bra att vi började där, men nu tror jag liksom Henrik att det är bra att fortsätta på ett annat spår. Nu var det skönt att vara i Stockholm, jag vet inte hur det varit om vi börjat här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".