Lamix
Stockholmsartisten Lamix vill använda sin plattform till att sprida kärlek Foto: Mariana Benyamin Sir/Sveriges Radio

Lamix framgång blev hans hämnd

"Mitt syfte är att sprida så mycket kärlek som möjligt"
4:02 min

Lamix, artisten bakom hitlåten "Hey Baby", gästade P5 STHLM för att berätta om hur viktigt det är att använda sin plattform på rätt sätt.

Stockholmsartisten Lamix är van vid ensamhet och umgicks länge med människor som inte ville honom väl. När "vännerna" skulle på fest fick han inte följa med. De klickade hans samtal och ignorerade honom. Ibland sprang de till och med ifrån honom. När de dåvarande "kompisarna" fick reda på att Lamix ville satsa på musiken skrattade de åt honom. 

Skrattar bäst som skrattar sist. Debutsingeln "Hey Baby" har i skrivande stund streamats över 4.5 miljoner gånger på musiktjänsten Spotify. Låten gick platina tre månader efter släppet. 

– Det går inte att låta dom komma undan. Det går inte att nån ska säga "du kan inte" och du ska bara acceptera det. Det är som att någon ger dig skit och du bara accepterar det... Mitt sätt att hämnas på var att bli en person som dom vill komma åt men dom kan inte, säger han. 

Var kom drivet och målmedvetenheten ifrån?

– Jag har väl inte varit så självsäker hela mitt liv. Det kom väl mer efter incidenten med "kompisarna". Jag var väldigt ensam och bodde hos en fosterfamilj, säger han och berättar om att han var fast besluten om att han skulle bli något inom musiken. 

Alla vill vara din kompis nu?

– Alla vill inte vara min kompis. Dom vill vara tidpunkten i mitt livs kompis, säger Lamix och berättar även om hur viktigt det är för honom att använda sin plattform på rätt sätt. Trots att han bara är 19 år gammal har han många ungdomar som ser upp till honom och han tar sig tiden att svara på alla meddelanden. Vid vissa tillfällen sitter han och svarar på två till trehundra meddelanden. 

– Mitt syfte är att sprida så mycket kärlek som möjligt och se till så att ungdomar inte tar fel väg och börjar med någonting som inte kan ta sig ur sen. 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".