Så överlever du bilresan med barn

3:33 min

Är du ute efter att resa med barn i bil under en längre utflykt utan att svettas på ställen du inte trodde du kunde bli varm på? Hanna Mellin ger härmed sina bästa bilrelaterade tips.

1. Ge barnen något att äta när de satt sig. Använd gärna tomma tablettaskar och fyll dem bitar i storlek som barnet klarar av att äta själva. I tablettask eftersom barn älska att pilla med saker och att barnet håller sig själv sysselsatt länge.

2. Tänk inte ens tanken på att stanna och ta flera stopp med pauser. Det upplevs som rena tortyren för barn som inte gillar att vara fastspända. Åk hellre då barnet sover, under förmiddagen och på natten.

3. Allt som barnet vill hålla i under resan, nappar, bilar, leksaker - sätt fast dem i snören på barnet, så att hen kan hämta upp vad den vill ha. Då slipper du att vara utan bilbälte och kräla på bilgolv efter borttappade saker.

4. Lova aldrig en svärmor en specifik tid när du ska vara framme. Om så måste, ta i med att ha minst en timme till godo innan du bör vara framme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista