Så blir du bättre på att snickra

2:01 min

Hon är möbelsnickaren från Enskede som just nu är aktuell med en bok om just snickeri. Moa Brännström Ott ger tips och råd om hur man blir en bra hemmasnickare.

Enskedebon och möbelsnickaren Moa Brännström Ott älskar trä. Just nu är hon aktuell med en bok om snickeri där hon ger sina bästa tips på hur man blir bra på att snickra.

– Jag hade en täljkniv i handen när jag var typ tre. Jag har älskat trä hela livet. 

När upptäckte du att du var duktig på att snickra?

– I grundskolan. Jag hade väldigt svårt för teoretiska ämnen och kämpade ganska mycket med dem. Mitt enda självförtroende i skolan var de praktiska ämnena.

Vad är dina bästa tips till dem som vill bli bättre på att snickra? 

– Det första tipset är att lära känna trä som material. Alltså lära sig hur det fungerar och dess för- och nackdelar. Lär dig hur starkt eller svagt det är så att det inte går sönder och du blir förbannad på träet, fastän det är ditt fel för att du konstruerade det fel. Det andra tipset är att lära sig hantera handverktyg. Man kan göra det mesta med dem!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista