Gabriella Ekman
Gabriella Ekman aka Håll käften Och Dansa Foto: Mariana Benyamin Sir/ Sveriges Radio

Gabriella Ekman: Man måste stå på sig

3:33 min

Gabriella Ekman aka "Håll Käften Och Dansa" är en av Stockholms mest bokade Dj:s men vägen dit har varit allt förutom enkel.

Hon älskar musik och triggas av människor som står stilla på dansgolv. Hon ser det som sin uppgift att få dem att röra på sig. De senaste åren har många stockholmare säkert stött på namnet "Håll Käften Och Dansa", Dj-gruppen som tidigare bestod av fem kvinnor men idag enbart utgörs av Gabriella Ekman.

Idag går det riktigt bra för Gabriella och hon kan leva på sitt Dj:ande. Men vägen dit har varit allt förutom enkel. Hon har blivit blåst på pengar av klubbarrangörer, förminskad av sina manliga kollegor och ibland inte ens fått komma in på sina egna spelningar.

Allt motstånd har fungerat som bränsle och triggat henne till att hålla sig kvar inom branschen och markera sitt värde som DJ.

– Vi ville uppfattas som tuffa och självständiga och vi var det. Vi ville inte att någon skulle kolla på en bild på oss och tänka "Vad ska dom där klara av?". Vi ville att det skulle synas att "Vi är här. Vi ska ta över klubbscenen nu". Och det tror jag genomsyrade allt. Folk var rädda för en och trodde man var aggressiv, säger Gabriella.

Hon har länge haft en tuff image och berättar att det är tack vare den som hon lyckats hålla sig kvar i branschen. Samtidigt har hon förståelse för människor som inte orkar med pressen. 

– Hade man inte stått på sig så kanske man inte hade varit kvar i branschen. Det är många som inte orkar vara det tillslut...Man är människa klart man kan brytas ner och bli ledsen, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista