Christine Meltzer och döden.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Meltzer: Vi borde vara mer rädda för döden

1:10 min

Christine Meltzer har hela sitt liv brottas med dödsångest. Ikväll har hennes nya program Meltzer och döden premiär på Kanal 5.

Christine Meltzer är en av desom hela sitt liv varit rädd för döden. Med sitt nya program Meltzer och döden hoppas hon att fler kommer tänka på, prata om och kanske framför allt bli mer rädda för döden.

– Jag vill att folk ska bli mer rädda för döden än vad de är. Om man påminns om döden så kommer vi leva lite mer, säger Christine Meltzer.

För några år sedan fick Christine veta att hon drabbats av cancer. Något som såklart påverkat hennes liv.

– Många tror att det är för att jag varit sjuk som jag nu gör ett program om döden men så är det inte. Jag har alltid varit rädd för döden och tänkt väldigt mycket på den flera gånger om dagen i hela mitt liv, säger Christine Meltzer.

Christine har en skräckblandad förtjusning inför döden men framförallt har den hjälpt henne se mer positivt på livet.

– Döden har alltid varit min drivkraft att säga ja till saker och till livet. Jag vill inte säga ja till saker som kan kosta mig livet, men den har fått mig att leva mer, säger Christine Meltzer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista