Tobias Persson gör segertecknet i P5 STHLM:s studio.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Blev pappa och deprimerad

0:49 min

Komikern Tobias Persson, aktuell med föreställningen Man på prov, berättar om längtan efter barn och om skammen när han äntligen blev pappa – och deprimerad.

Under flera års tid kämpade komikern Tobias Persson och hans fru för att bli gravida. De stod i adoptionskö och gjorde flera IVF-behandlingar. När tvillingarna äntligen föddes blev Tobias deprimerad.

– När barnen kom fick jag en jävla släng av depression, någon manlig version av baby blues. Jag kände mig vilsen, låst och jättetrött. Det var jätteskamligt eftersom vi hade längtat efter barn, säger Tobias Persson. säger Tobias Persson.

Upplevelsen ligger nu till grund för hans nya föreställning Man på prov som har premiär i Stockholm nästa år. Tobias Persson vill på ett lättsamt sätt dela med sig av sin erfarenhet och tankar kring barnlöshet, längtan efter barn och vad som hände honom när han blev pappa.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista