Vaz.
1 av 2
Vaz. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.
Vaz.
2 av 2
Vaz. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Rollspel med musikduon Vaz

5:48 min

Den avslutande delen av Vaz debutalbum kommer nu i höst och beskrivs mörkare och kargare. Necessary Pt. II släpps 24e november. Första delen kom i juni. Vi körde rollspel med duon för att lära känna systrarna Jenny och Cecilia Vaz på en ny nivå.

Vi tog inspiration av rollspel för att lära känna Vaz närmare. Vi hittade på ett där målet var att ta sig fram till en musikscen. Genom följande frågor får vi koll på deras karaktärer.

Vilka är era absoluta styrkor inom musikskapande?

– Jag är bra på att lösa tekniska problem, säger Jenny.

– Arrangemangsrelaterat, säger Cecilia.

Har ni några svagheter?

– Att bestämma vad som ska göras först och i vilken ordning. Det tampas vi med dagligen.

Har ni några rädslor när det kommer till karriären?

– Ja, rent allmänt, vad gör jag. Det är speciellt att hålla på med musik. Det finns en rädsla kring var ska man hamna till slut. Nu har det gått bra för oss, vi har kunnat bestämma mycket själva och det är skönt, säger Jenny.

Vilka skills har ni utanför musiken som kanske inte alla vet om som kan komma väl till pass?

– Jag går på händer, vara en slags gymnast, säger Cecilia.

– Cici är skitsnabb och grym på sport, säger Jenny.

– Spela fotboll. Jag är bra på tekniska saker, jag gillar att lösa problemer, maskiner, det är jag bra på. Jag funderar på att sadla om ibland. Då vill jag jobba med nanoteknik.

– Du skulle sitta och forska. Jag hjular och Jenny sitter med nanoteknik, säger Cecilia.

Om Vaz:

Vaz är även producenter och har samarbetet med artister som Ison & Fille, Agnes, Tove Styrke och Sakarias. De driver också Studio XX, för kvinnliga musikskapare. I december blir det turné i Sverige med spelning i Stockholm den 6e. I februari är de några av de artister som hyllar David Bowie under en konsertkväll i Globen.

Just nu är de aktuella med färska singeln Solitary Ghost som handlar om att förlora någon, för dom handlar låten om deras pappa som gick bort i hjärncancer 2011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista