Matilda Berggren och Simon Selvin.
Matilda Berggren och Simon Selvin. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Simon Selvin: Det finns sådan stor variation av rollspel

4:22 min

Många stockholmare spelar rollspel hemma i varandras lägenheter. Ett av Simon Selvin mest läskiga ögonblick i livet var under ett rollspel.

Simon Selvin tror att hans intresse för rollspel har att göra med att han är mycket av en teatermänniska som tycker om att fantisera. Rent konkret började det med att en klasskompis introducerade det för honom.

– Något tillfälle då vi spelade, jag tror det är ett av mina läskigaste tillfällen i livet. Det var så fruktansvärt rysligt.

Vad behövs för att kunna leva sig in i det?

– Musiken gör det väldigt bra, du måste hitta en bra berättare som är spelledare. Den blir som en regissör i en film. Man bygger upp en stämning.

Hur ser det ut där man spelar?

– Det beror på. Har man lite svårt för det ska man definitivt sitta i ett mörkt rum med tända ljus. Men det beror på vilket rollspel du spelar. Jag har spelat mycket fantasy och då är det tända ljus, det ska vara lite gammaldags.

Är det viktigt att alla andra lever sig in i det?

– Verkligen, att alla är på samma nivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista