Bianca och Tiffany Kronlöf.
Bianca och Tiffany Kronlöf. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Därför slutar systrarna Kronlöf med hajpade serien

3:13 min

Nu är det dags för tredje och sista säsongen av Full patte med Bianca och Tiffany Kronlöf. Nu säger de hej då Stockholm, hej landsbygd.

Systrarna är uppväxta i Sorunda utanför Nynäshamn, men nu bor Bianca i Malmö/Gullmarsplan och Tiffany vid Medborgarplatsen. I sista säsongen som de skrivit med Sara Haag, som även står för regim, så lyfts landsbygden. Personligen har de båda påverkats av vår huvudstad sedan de flyttade.

– Vi såg en dokumentärserie som hette Resten av Sverige och då blev det att vi nischade in på ämnet. Sara Haag har flyttat tillbaks till där vi alla kommer ifrån. Då började vi prata om varför bor alla i stan och så åker man till landet som något spa. Precis innan man stressar sönder sig med magsår åker man ut till landet, säger Bianca.

– Det finns kontraster i vem man var på landet och vem man har förvandlats till när man är i stan, säger Tiffany.

Systrarna säger själva att det blir en grande final, där det inte sparats på krutet. Avsnitten har utökats till 15 minuter, istället för runt 10.

– Vi har inte pratat med SVT. Men vi har tänkt att det är skönare att själva säga att det blir sista. Vi vill heller inte bli Hajen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Bianca och Tiffany säger att beslutet också har att göra med att det inför varje ny säsong varit en långdragen kamp för att få upp budgeten för produktionen och att det tagit på krafterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista