Porträttbild på Robert Aschberg.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Aschberg: Tror inte jag tafsat på nån

0:41 min

Robert Aschberg har jobbat 30 år i mediabranschen och nätkampanjen #metoo har nu fått honom att rannsaka sig själv och saker han sagt eller gjort.

#metoo, den globala nätkampanjen, har inte undgått någon, inte ens Robert Aschberg. De senaste veckornas uppståndelse har fått honom att reflektera över hur han själv betett sig under sina år i branschen.

– Mycket skit har jag gjort men jag tror inte jag har kladdat eller tafsat på någon. Jag har så vitt jag vet rent mjöl i påsen, säger Robert Aschberg.

Han förstår inte männens uppsåt och om det är för att skapa intresse hos det motsatta könet så tycker han de misslyckas totalt.

– Jag är lyckligt gift men om jag skulle vilja framstå som attraktiv för en annan kvinna så skulle jag göra det på något annat sätt än att tafsa på henne, säger Robert Aschberg.

Många har en bild av Aschberg som en bufflig person som pratar innan han tänker, något han är benägen att hålla med om.

– Jag får nog erkänna att jag inte alltid silar snacket och pratar grovt. Men jag är rädd för att jag är för gammal för att ändra på det, säger Robert Aschberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".