"Det var lite overkligt när jag fick samtalet"

2:19 min

Nina Rashid följde drömmen och är idag både poet och skådespelare. Nu är det klart att hon debuterar hon på Dramaten.

'Grattis Dramaten', det skrev skådisen Evin Ahmad efter att Dramaten lade upp om att Nina Rashid debuterar hos dom. Efter auditions med hundratals sökande är det klart att Nina får rollen i Anna Vnuks nyskrivna Kungligaste teatern som sätts upp i vår.

– Jag har haft så många intressen och det är lite svårt att säga att ens dröm är att bli skådespelare. Det är något man tenderar att drömma som yngre och så kommer livet och knackar på och så glömmer man det lite grann. Satsar på saker som är mer säkra. Men åren gick och jag kände det var dags att testa.

Vad fick dig att springa efter dina drömmar?

– Jag har haft så bra vänner och bekanta runtomkring mig som peppat och pushat att jag ska göra det jag vill. Jag har haft världens privilegium i människor som jag känner.  

Hur kändes det när du fick rollen?

– Det var riktigt stort, jag blev så himla himla glad. Det var lite overkligt när jag fick samtalet. 

Om Nina:

Nina Rashid har haft skådespelardrömmar länge, men hon höll dom också länge för sig själv. När hon öppnade upp om drömmarna för en kompis 2016 så började saker hända direkt. Vi har bland annat kunnat se henne i föreställningen XUnga Klara i Stockholm. Nina sysslar också med spoken word, det har hon gjort sedan 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista