Alexander Catalan i radiohusets hangar.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Alexander Catalan: En självklarhet att vi ska vara måna om hur vi ser ut

2:42 min

Skönhet och män är fortfarande tabu men det håller på att förändras. Doft och skönhetsexperten Alexander Catalan ser hur intresset för det yttre ökar.

Alexander Catalan har i sin bok "Manligt - En skönhetsguide" samlat råd och teknik för män som vill vårda sitt yttre.

– Männen tar mer hand om sig nu än vad de gjorde 2016, säger Alexander.

Männen har tagit ett stort steg framåt i skönhetsvärlden och det märks framförallt att det finns mycket mer produkter för män i butikerna idag.

– Det fanns inte för tre år sedan. Då fick man ta sin produkt som man hade på hyllan, och så fick man ta det ena eller det andra, och man hade kanske bara val av tre produkter, berättar Alexander.

Vägen till att tabun kring män och skönhet bryts handlar om att män måste våga prata med varandra, att ge andra män komplimanger för sitt skägg eller deras fejkbränna, menar Alexander.

– Att ta hand om sig själv, det är en livskvalité. Det är en självklarhet att vi ska vara måna om hur vi ser ut, vad vi har på oss, vad vi gör, hur vi beter oss, allt. Det är helhet, säger Alexander.

Tre skönhetsråd

1. Använd inte kroppsfukt till ansikte

2. Välj doft efter personlighet

3. Gå på spa. Ta det lugnt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista