Mwuana.
Mwuana. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Mwuana: Nyckelpersoner är ovärderliga för att nå drömmen

1:26 min

Nu åker Mwuana, artisten från Bromsten, ut på turné med officiell start i Stockholm på fredag. För Robin Nyström har stöttande människor varit oerhört viktigt för att ta honom dit han är musikaliskt idag.

– Man måste ha bra personer runtomkring en som pushar en i rätt riktning. Det kan vara allt från mentorer till en kompis. Jag skulle vilja göra en stor shout out till de som varit med mig.

Vilka är det?

– Det har varit allt ifrån personer som varit långt ifrån mig, vi delar inte samma liv och tillvaro eller samma sociala situation. Till att det varit mina vänner. Jag har med mig min kompis Viktor idag, Karim, Chords, Collén. Till och med till folk som Anders Bagge och Peter Swartling som sett saker och fått mig att förstå och tänka lite högre än jag normalt skulle tänkt.

Om Mwuana:

Mwuana kom med debutalbumet Triller i somras, 12e maj närmare bestämt. 2015 debuterade han med en hyllad Ep-trilogi, vilket också gjorde att han tilldelades priset för Årets hiphopManifestgalan 2016, och nominerades i samma kategori på P3 Guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista