Gurgin och Cissi Efraimsson.
Gurgin och Cissi Efraimsson. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

"LA är ett mecka för äventyr, Stockholm ett mecka för att få saker gjorda"

3:26 min

I samband med tredje albumet så är det Stockholm som gäller för Cissi Efraimsson från popbandet Vulkano, efter andra albumet blev det flytt till Los Angeles. LA har definitivt påverkat Cissi.

– Jag är mycket mer produktiv här och det är skönt att ha förutsättningar för att skapa. I USA så måste man tjäna pengar, det är mycket mer fokus på pengar generellt. Det är mer chill här.

Tror du platser kan påverka oss?

– Jag tror min personlighet påverkats mycket av att jag varit mycket i LA. Där finns en känsla av att allt är möjligt och att inget är konstigt. Det är fett skönt. Där är alla, för att generalisera, maximalistiska. I Stockholm bryr man sig lite mer om vad folk tycker, man är lite mer orolig.

Om LA är ett mecka för äventyr, vad är då Stockholm mecka för?

– För den som vill få saker gjorda. Roliga saker kommer inte bara till en på samma sätt. Här får du skapa saker så det blir kul. I LA händer feta grejer hela tiden. Men det är lättare att få nära vänner här.

Om Vulkano:

Fröet till Vulkano startade egentligen innan Cissis tidigare band, Nackabandet Those Dancing Days, hade valt att ta paus. Tanken var först ett soloprojekt, men i samband med en spelning kom även Rebecka Rolfart och Lisa Pyk med. Receckas insats finns med på första albumet Live Wild Die Free men hade hoppat av när själva släppet kom. Sedan har Cissi och Lisa gjort albumet Iridescence som släpptes 2015 och nu Peach Punch som kommer den 10e november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista