Catrine Lundell.
Catrine Lundell. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio

Hon tar revansch från scenen

2:33 min

Catrine Lundell samlade ihop de kommentarer hon fått i sitt liv om hennes längd. I måndags ställde hon sig på Stadsteaterns scen Storydox och berättade om detta.

I hela hennes liv har folk kommenterat hennes längd. Nu har hon sammanställt åren av kända och okändas kommentarer till en föreställning och bjuder Stockholmarna på en komisk revansch.

– Det är ju väldigt intimt det här. Att ställa sig och ge något från sitt liv, förklarar Catrine Lundell, en av alla Stockholmare som delar med sig av sin berättelse på Storydox.

"26 år, jag är 26 och kortväxt. Jag är inget barn". I hennes berättelse finns en episod när hon svarar en dam på en restaurang och under några dramatiska minuter, välter sin matbricka, springer ut från restaurangen och gråtande berättar för sina vänner att hon inte orkar mer.

Den gemensamma nämnaren för Storydox är att alla berättelserna framförs kommer från alldeles vanliga mäniskor, det vill säga inte skådespelare, men det är berättelser som har varit livsavgörande.

– Det är ju ett tillfälle att få berätta en viss grej ur sitt liv, men också att det kanske finns andra som kan relatera och kan skapa ett samtal därefter. Så förhoppningsvis ger det lite ringar på vattnet, säger Catrine.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista