BC Unidos.
BC Unidos. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

BC Unidos: Det är som att umgås, man ställer inte så höga krav på varandra

3:24 min

Bakom EP-aktuella BC Unidos finner vi Markus Krunegård och Patrik Berger, de beskriver musikprojektet som att cykla utan målsättning på ett sommarlov.

Starten för EPn Bicycle EP som släpps på fredag tog form på en herrgård där Markus Krunegård och Patrik Berger bjöd in vänner och bekanta, något de sedan gjort fler gånger.

– Det kanske tog form lite där, men idén med BC Unidos fanns kanske mest i våra huvuden. Vi bjöd in folk vi gillade, lite nya bekantskaper och gamla. Vi tänkte det här blir kul. Vi var ett gäng som inte ville ha ett konkret mål utan ville ses och, fritt skapande helt enkelt.

Både Markus och Patrik tycker det är skönt att kunna dela musikskapande tillsammans.

– Det är skönt när man är två, då kan man rätta till varandra. Hörru du, nu när du på väg lite snett, säger Markus.

– Det finns inte så mycket att tjafsa om när bågen inte är spänd så hårt. Allt står inte och faller på att något måste bli på ett exakt sätt. Det är som att umgås, man ställer inte så höga krav på varandra när man ska umgås, säger Patrik.

Om BC Unidos och kommande deras musik:

BC Unidos beskrivs som ett band där alla är välkomna, Markus Krunegård och Patrik Berger har hunnit göra samarbeten med flera olika personer. 16 juni släpptes singeln Bicycle. Låten är skriven och producerad av Markus Krunegård, Patrik Berger och Shungudzo. Bicycle EP kommer på fredag och våren 2018 finns planer om ett debutalbum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista