Anders Thorsson Sparring och en tunnelbanespärr
Anders Thorsson Sparring är kritisk till tunnelbanespärrarna i Stockholm. Foto: Annika af Klercker / SvD / TT, Privat

Tunnelbanespärren skadade sonens arm

2:02 min

Spärren i Rågsveds tunnelbanestation slog igen så hårt över Anders Thorsson Sparrings son att de tvingades åka till Karolinska sjukhuset och gipsa.

Det var igår när Anders Thorsson Sparrings son tillsammans med sin klass besökte Rågsved för att kolla på grafittiväggen som olyckan skedde. Spärren i tunnelbanan slog igen så hårt över hans arm att dagen slutade med en fraktur och gips i flera veckor.

– Som förälder känner ju bara vad ÄR det här? De där spärrarna är inte ok. Så här ska ju vardagen i lokaltrafiken inte vara, säger Anders Thorsson Sparring.

Enligt Anders Thorsson Sparring hade läraren som var med eleverna i Rågsved en gruppbiljett för hela klassen till tunnelbanan men sonen och en kompis hamnade på efterkälken och var tvungna att gå igenom med SL-kort. Det var i samband med inpasseringen genom spärren som armen fastnade och skadades.

– Han kunde inte böja på armen och efter ett tag var den jättesvullen. Vi åkte in till Karolinska direkt där han fick röntgas och sen gipsa armen, säger Anders Thorsson Sparring.

Då och då hör vi om olyckor i just spärrarna och Anders Thorsson Sparring är efter gårdagens händelse övertygad om att det sker oftare än vi kanske tror.

– När vi kom till sjukhuset och de förstod vad som hade hänt så gav de oss ett förtryckt formulär, det verkar som de varit med om detta många gånger. Samma känsla fick jag när jag kontaktade SL, säger Anders Thorsson Sparring.

 P5 STLHM har sökt SL för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista