Omar Touray, Alhagi Njie och Adam Idris Nordqvist från Enskededalen FC.
Omar Touray, Alhagi Njie och Adam Idris Nordqvist från Enskededalen FC. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

"På lokala pizzerian finns det en bild på oss"

4:19 min

Enskededalen FC är klara för division 4 under 2018, de känner sig taggade men säger också att det kommer krävas förändringar i klubben.

Enskededalen FC spelar i division 4 under 2018, spelarna Alhagi Njie, Adam Idris Nordqvist och Omar Touray (lagkapten) gästade oss och berättade om nästa år.  

– Vårt mål är att gå upp varje år, hårdare träning, vi vill träna oftare så vi måste få resurser för det. Det är mycket som måste förändras i klubben men vi ser fram emot det och är taggade.

Känner ni press för att ni måste prestera för Dalen, där ni är kända för att ha starkt lokalengagemang?

– Det är inget man tänker på under själva matchen. Vi har presterar nästan bättre under press så det är inget vi oroar oss över.

Vad ser ni fram emot med division fyra?

– Nu är det riktiga klubbar vi möter, nu är det på riktigt eller vad man ska säga. Det blir kul.

Ni har en vision som är starkare än sporten med ert lokalengagemang i Dalen. Det måste kännas fett?

– I lokala pizzerian finns det en bild på oss, på hela laget. Barn kommer fram och säger jag såg dig på en bild hela tiden. När man frågar var säger de på pizzerian.

Om Enskededalen FC:

Samma namn men inte samma lag skapades 2008. 2016 drog ett vängäng igång det igen. Sedan dess har de klättrat. Laget 2008 lades ner efter en säsong men klubben var kvar. 2016 fanns det ett sug efter fotboll igen och det drogs igång, då var det division sju som gällde. Laget fick sedan chans att ta en plats direkt till division fem. Efter en omröstning så gjorde laget det. 2018 är det dags för division fyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista