Simon Sköld
Simon Sköld Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio.

Simon Sköld satsar på sjätte raka segern

Simon Sköld: Det går att nå UFC utan att träna utomlands
3:21 min

På lördag möter MMA-fightern Simon 'The Gentleman' Sköld norrmannen Kim Tinhaugen, vid Superior Challenge 16. Han hoppas matchen ska leda till vinst och därmed ett steg närmare UFC.

Den första april vann MMA-fightern Simon 'The Gentleman' Sköld mot den japanska motståndaren efter 61 sekunder. Nu är det dags för match igen. På lördag möter fightern norrmannen Kim Tinhaugen, vid Superior Challenge 16.

– Jag vet väldigt lite om motståndaren, tror han har 6-4 i record. Han är längre än mig. Men det känns bra. Jag är inte en jättestor lättviktsfighter men fysen känns bra, jag borde kunna hålla ett högt tempo. Jag tror inte han kommer vara beredd på det jag tar med in i buren.  

Du har UFC (Ultimate Fighting Championship) som mål, den största MMA-organisationen i världen. Till oss har du tidigare sagt att du hoppas på en första match 2018. Hur långt ifrån är du?

– Det är jättesvårt att säga. Jag satsar på sjätte raka seger nu och jag hoppas att det ska betyda något för dom. UFC har några redan nu bokade galor i Europa, där har de gärna svenskar på kortet eftersom det är lättare att dra svensk publik. Jag hoppas matchen på lördag slutar med vinst, så kommer jag förbereda mig på match på kort varsel. Tala om för dom att de är redo.

Många tränar utomlands, varför har inte du gjort det inför UFC?

– Det är flera anledningar. Jag tror inte man behöver det. Jag har kompisar som tränat utomlands och återvänt, där de säger att det funkat bättre i Sverige. Vi har extremt bra struktur. Sedan kan man åka utomlands och specifikträna någonting. Jag har ju familj och att bara dra iväg skulle vara ganska svårt. Men det finns lite planer på att åka bort på kortare 'trainingcamp' för att få utbytet och fokusera.

Går det nå UFC utan träna utomlands?

– Absolut, Alexander Gustafsson har gjort det. Han tog sig till titelmatch, absolut så tränade han i USA efter sin förlust mot Phil Davis men han tog ju sig dit genom att träna i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".