Pale Honey.
Pale Honey. Foto: Jasmin Storch.

Hajpade artisten om tvångstankarna: Fånge i sitt huvud

3:59 min

I höst släppte Pale Honey albumet Devotion och är nu ute på turné. De sjunger om OCD (tvångssyndrom) i sin senaste singel. Något som är personligt hämtat från Tuva Lodmark.

Deras senaste singel Get these things out of my head har spelats av Iggy Pop i sitt radioprogram på BBC Radio 6 Music. Låten är högst personlig för Tuva Lodmark, som tillsammans med Nelly Daltrey bildar Pale Honey. Låten handlar om OCD (tvångssyndrom), som Tuva jobbat med sedan tidiga tonår.

– Jag har det ganska bra nu, när det var som värst var det inte så kul. Generellt svårt att göra saker i vardagen. Jag satt mycket hemma på kammaren. Nu mår jag finemang.

Jobbar du med det idag?

– Jag jobbar med det.

Är det som att vara i ett fängelse i sig själv?

– Ja, absolut. Man är ju verkligen fången i sitt huvud.

Går det att bli fri?

– Absolut, det är nog ganska hög tillfriskningsgrad om man söker hjälp.

Om Pale Honey:

Göteborgsband som består av Tuva Lodmark på sång och gitarr och Nelly Daltrey på trummor. 2015 släpptes debutalbumet Pale Honey, nu i höst kom efterföljande albumet Devotion. Första albumet ledde till en P3 Guld-nominering i kategorin Årets nykomling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista