Hannes Fohlin.
1 av 2
Hannes Fohlin. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.
Vår tid är nu
2 av 2
Vår tid är nu Foto: Carl-Johan Paulin /SVT

"Mitt mål är att det ska finnas ett Team-Erik"

2:57 min

Up-and-coming skådisen Hannes Fohlin spelar vinimportören Erik Rehnsköld i dramasatsningen Vår tid är nu. Rollen har gjort att folk börjat komma fram till honom på stan.

Vår tid är nu är SVTs stora dramasatsning och under första säsongens gång blev det klart att det blir en tredje.

I Vår tid är nu möter vi bland annat kärlekshistorien mellan Nina (Hedda Stiernstedt) från krögarfamiljen Löwander och kökspojken Calle Svensson (Charlie Gustafsson). Nina gifter sig dock med vinimpotören Erik Rehnsköld som spelas av Hannes Fohlin. För Hannes var det viktigt att hans karaktär inte skulle uppfattas endimensionellt, och han hoppas på ett "Team-Erik".

– Mitt mål var att någon skulle säga "Ska hon inte va med Erik?". Jag vill ha en Team-Erik fanclub, det är mitt mål. Jag vet inte riktigt hur det går men jag jobbar på det.

Är han en fin kille eller douchebag?

– Alltså grejen är så här, han blir lite douchbagen eftersom det är många som hejar på Calle och Nina. Men jag kämpade mycket med att han skulle va en schysst kille. Jag ville göra honom till en fin kille. Han är en produkt av sin tid men en fin kille i botten.  

Hannes Fohlin berättar att han även syns i säsong två, men avslöjar inget om hur det blir under säsong tre.

Fun fact om Hannes:

Vi har kunnat se Hannes i Aviciis musikvideo Pure Grinding.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista