Athena Moghimi och stjärnbaneret
Athena Moghimi och stjärnbaneret Foto: Pontus Lundahl/TT, Athena Moghimi, Privat

Sundbybergsbon Athena portas av USA

0:44 min

Athena Moghimi kan inte resa till USA och hälsa på sin bästis, för att hon är född i Iran. Det efter att Donald Trumps inreseförbud nu godkänts av Högsta domstolen i landet.

– Min bästa kompis bor i New York och jag har länge tänkt att jag ska åka dit och hälsa på henne för första gången och det här kommer definitivt göra det mycket svårare, säger Athena Moghimi.

I USA har Högsta domstolen beslutat att Trumpadministrationens omdiskuterade inreseförbud ska få träda i kraft. Och det gäller sex länder varav Iran är ett av länderna.

– Jag frågade när jag skulle skaffa nytt pass om jag fick ta bort vart jag är född, men det fick jag inte. Det skulle stå kvar för det är ju jätteviktigt, säger Athena Moghimi.

– Det påverkar om jag ska kunna åka på semester i USA. Och det är sjukt att alla dras över en kam och likställas med en jävla terrorist för att man är född i ett specifikt land.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista