Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou i stduion tillsammans med programledarna Farzad Nouri och Titti Schultz.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Alexandra Pascalidou om #metoo: Jag var orolig att det skulle ebba ut

1:41 min

Få har missat #metoo-rörelsen som har gått från inlägg i sociala medier till ett slags revolution som visar på trakasserier, sexuella övergrepp och maktmissbruk. Nu kommer boken som ska ta diskussionen vidare.

– Jag tror att det är en väldigt viktig bok för att ta ned samtalet från cyberrymden till att ha någonting kvar som man faktiskt kan ta i, berättar Alexandra Pascalidou, redaktör för boken. 

Boken, som heter "Metoo - Så går vi vidare - röster, redskap och råd", samlar berättelser från kvinnor från olika delar av det svenska samhället. Men framförallt fokuserar boken på att ta samtalet om sexuella övergrepp och sexuellt våld vidare och erbjuder stöd, råd och verktyg.

– Det är väldigt handfasta tips i boken om vart du kan vända dig, råd om hur du kan agera och reagera och hur du kan stödja andra, fortsätter hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".