Olle Grafström och Jesper Swärd från Tjuvjakt.
Olle Grafström och Jesper Swärd från Tjuvjakt. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

"De har Tjuvjakt i ryggen"

2:23 min

Sociala medier har gjort att Tjuvjakt fått en väldigt nära relation till sina fans. Många som mår dåligt hör av sig, berättar Olle Grafström och Jesper Swärd från gruppen.

– Jag får ganska många som mår dåligt som hör av sig till mig och säger att musiken hjälper. Jag försöker kolla av läget samtidigt som man inte kan vara barnvakt resten av livet. Men försöka göra dom peppade, att de har Tjuvjakt i ryggen, säger Olle Grafström.

– Jag är inte så intresserad av sociala medier men när folk hör av sig med sådana typ av meddelanden försöker jag svara och prata. Man har många sådana fans som blivit mer än fans, eftersom man pratar ganska ofta, man har lärt känna varandra lite grann. Sådant tycker jag är roligt att kunna ha en sådan relation med folk som varit fans från början, säger Jesper Swärd.

Om Tjuvjakt

Gruppen från Lidingö består av Olle Grafström, Arvid Lundquist, Jesper Swärd, Fredrik Woodz och Kid Eriksson. I år släppte Tjuvjakt albumet Pojkvän, som bland annat låten Tårarna i halsen är del av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista