Aysha Jones till vänster och tomtebloss till höger.
Foto: Matilda Berggren/John Paul Tyrone Fernandez

Våga ta ut svängarna i nyårsoutfiten

1:42 min

Är du trött på att alltid damma av samma gamla kostym eller glittriga klänning på nyårsafton? Det är stylisten Aysha Jones också, som gästade P5 Sthlm och gav tips på hur du bryter outfitnormerna.

- Jag tycker det är hemskt tråkigt med det klassiska. Att tjejer alltid ska ha på sig kjol eller klänning. Jag tycker man ska ta ut gränserna i år, säger stylisten och makeupartisten Aysha Jones.

Själv tänker hon ha på sig en kostym på nyårsafton.

– Jag älskar figurnära, när det följer människans form. Gärna något som har en skurning så att kroppen blir delad och man ser vad som är överdel och underdel.

Den klassiska 20-talsstilen som många gärna tar till på nyår dissar Aysha rakt av.

– Nu är det norm, det är det alla gör. Tanken är ju att det ska vara något extra, men jag tycker det är jättetråkigt. Ett jättestort "don't" skulle jag säga. Klänning och allt som har gjorts innan, don't do it please. Jag tycker folk ska våga bära lite mer färgglada färger. Lite ljusa färger, och inte det stela och tråkiga, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista