Artisterna Twin Doves.
Artisterna Twin Doves. Foto: Demir Lilja / Sveriges Radio.

Twin Doves vill stärka andra genom sin musik

"Mormor har varit vår största inspiration"
2:28 min

Twin Doves egna förebilder har gjort att de idag själva vill vara förebilder för andra.

Rosy och Magaly Mafuta från Sundbyberg är personerna bakom Twin Doves. På nyårsafton släppte de låten Tro på dig. Deras mål är att bli Sveriges förebilder, något de blivit inspirerade av från deras egna förebilder i livet. Deras mormor och mamma. Det deras mamma och mormor gjort för dem, vill de idag ge vidare till andra. 

– Mormor har varit vår största inspiration. Hon har arbetat som naturläkare. Hon hjälpte folk med förlossningar och arbetade även ideellt i Kongo. Hon är stor profil och förebild för de flesta. Vi såg på henne och hennes styrka, som blev vår grundtrygghet. Det är därför vi gör det vi gör idag.

Vad är nyckeln till att tro på sig själv?

– Att veta vem man är som person.

Om Twin Doves

Vi har kunnat se Twin Doves i sammanhang som Världens Barn-galan, Eurovision village, Emergenza festival och Kulturfestivalen - We are Stockholm. Förutom musiken arbetar Twin Doves ideellt och vill få unga att tro på sig själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".