Henrik Torehammar.
Henrik Torehammar. Foto: Sofia Henriksson/Sveriges Radio

Här är stockholmarnas viktigaste frågor valåret 2018

2:55 min

I september är det dags igen, vi ska välja vilka som ska styra skutan! Valår 2018 - men vad kommer vara de stora frågorna här för oss i Stockholm? Vi tog hjälp av journalisten och programledaren Henrik Torehammar.

I Stockholmspolitiken finns det främst fyra områden som i olika undersökningar pekats ut som viktiga för stockholmarna. Ofta stämmer de överens med resten av landet men det finns en fråga som är extra viktigt för Stockholmare. 

– Det är bara en grej som Stockholm alltid sticker ut på när man gör undersökningar, det är bostäder, säger Henrik Torehammar. 

Torehammar berättar att han inte heller tycker att det är särskilt konstigt att Stockholmare bryr sig så mycket om bostäder.  

– När man väl har varit här ett tag tänker man, 'men det är väl självklart att det är omöjligt att få något ställe att bo i Stockholm. Vad lever ni i för fantasivärld där man bara ska komma in och ha tak över huvudet, sluta'. 

Det är framförallt aktuellt för unga i Stockholm. 

De andra tre frågorna som Stockholmarna ser som extra viktiga är sjukvård och de två raketerna brottslighet samt invandring och integration

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista