Bombtekniker på plats inom det avspärrade området. Två cyklar och en väska ligger på marken.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Man omkom efter explosion i Vårby Gård

2:09 min

En man i 60-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern, skadades i en explosion vid tunnelbanestationen Vårby Gård. Båda fördes till sjukhus och mannen har avlidit av sina skador.

Det var under söndagsförmiddagen som polisen larmades och flera ambulanser skickades till tunnelbanestationen Vårby Gård efter att en explosion inträffat.

En man i 60-årsåldern skadades allvarligt och omkom senare av sina skador. Även en kvinna i 45-årsåldern har skadats men enligt uppgifter från polisen är hennes skador lindriga. Personerna skadades efter att mannen plockat upp ett föremål från marken som sedan exploderat.

 

– Vi antog ganska snart att det var något explosivt eftersom det var en smäll utöver det vanliga..Det är klart att det är otäckt. Jag är bara glad att vi inte var ute, säger Emelie som var på besök i Vårby Gård och befann sig inomhus när hon hörde smällen. 

Samtidigt råder det en viss otydlighet bland boende i området som upplever att de fått knapphändig information angående avspärrningarna. 

– Dom hänvisade oss bara till att titta på nyheterna, säger Ann-Marie som jobbar i en butik i närheten av stationen.  

– Det känns konstigt. Men sen är man ju väldigt nyfiken på vad som hände, vad som orsakat smällen och varför det hände. Det är vissa frågor som jag behöver få svar på egentligen, säger Zoran som bor i Vårby Gård.

 

Polisen har inlett en förundersökning om mord och allmänfarlig ödeläggelse. Polisen misstänker inte att händelsen är terrorrelaterad.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista