Milad Mohammadi
Entreprenören Milad Mohammadi Foto: Mariana Benyamin Sir/ Sveriges Radio

Hyllade entreprenören Milad: Föräldrarnas hårda slit är min drivkraft

4:43 min

– Jag kan inte jobba med någonting som inte är kopplat till att bidra till människors nytta och välmående, säger Milad Mohammadi.

Han är statsvetare, jurist och entreprenör. Han blev också utsedd till Sveriges bästa talare förra månaden och grundade Järvaskolan. Idag är det otroligt viktigt för Milad Mohammadi av att ge tillbaka till samhället.

Som 22-åring blev han Sveriges yngsta jurist och statsvetare. Det råder ingen tvekan om var drivet och den höga ambitionen kommer ifrån;

– Att se föräldrarna slita har varit väldigt centralt för mig och den sorgen vi har haft i vår familj baserat på de här sakerna. De har gett mig en väldigt stark drivkraft och en hunger till att bli bäst. Till att ge tillbaka till familjen.Till att skapa skillnad och förändring. Jag använder det negativa; sorgen och förlusten och svårigheterna som en drivkraft istället, säger Milad. 

Trots sin dubbla examen gav han sig in på kommunikation och blev föreläsare. Orsaken var simpel: Milad var introvert och ville erövra sin rädsla.  

– Jag tog ett beslut när jag var yngre. Jag ska inte ångra mig när jag blir äldre och då betyder det att jag ska verkställa allt jag har drömt om, velat göra, brinner för, älskar, tycker om men kanske är rädd för. Och jag vet att många stora saker man vill göra är man rädd för att göra i livet. Det är oavsett vem du är och vilken bakgrund du har. För mig var det ett sätt att befria mig själv över mina begränsningar. Att göra det folk inte trodde att jag kunde göra. Att motbevisa, en revanschlust. 

Det är bara att bestämma sig. Okej jag har en rädsla vad gör jag med den? Går jag tillbaka eller går jag framåt? För mig har det alltid varit: Gå framåt, säger han. 

Om framtiden säger Milad att han inte kan jobba med någonting som inte är kopplat till att bidra till människors nytta eller välmående.

–Det är en del av mig själv. Rent monetärt, att göra saker för pengar, bara som inte ens är kopplat till att göra något bra för en annan människa..det går inte. Det bara är så.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista