Farzad Nouri, Jonas Hallberg och Titti Schultz
Farzad Nouri, Jonas Hallberg och Titti Schultz Foto: Sofia Henriksson/Sveriges Radio

Jonas Hallberg: Svenskar är SÅ tråkiga

"Allting är så perfekt här hemma. Jag blir galen"
1:36 min

Stylisten och tv-profilen Jonas Hallberg är hemma från Mexiko i några veckor men chockas alltid av Stockholmarnas perfekta liv. Allt ska planeras in i minsta detalj, till och med potatisklyftorna. Nej enligt Jonas Hallberg är svenskar SÅ tråkiga!

Jonas Hallberg är känd Hollywoodstylist och tv-profil som tidigare bott i USA. Men sedan några år tillbaka har han flyttat med kärleken till Mexiko.

Han älskar att komma hem och få träffa nära och kära, och att äta semlor. Men han skulle aldrig kunna tänka sig att flytta tillbaka. 

– Jag har varit utlandssvensk i över tjugo år och jag tror inte att det är så lätt att bara flytta hem till Stockholm. Även om jag älskar Sverige, jag älskar Stockholm, jag har mina polare och så nej, jag tror att jag är och förblir en utlandssvensk, säger Jonas Hallberg. 

Det svåra med att komma tillbaka till Stockholm är just våra lite gråa egenskaper. 

– Allting är så perfekt här hemma. Man går på middagar, det ska vara perfekta salt- och pepparkar, det ska vara bästa vinet, bearnaisesåsen är den bästa ever, potatisklytforna är så fantastiska. 

Jonas Hallberg tycker att svenskar alltid ska planera allt in i minsta detalj. 

Jag blir galen! Många svenskar är SÅ tråkiga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".