Artisten Celéste Domingos
Artisten Celéste Domingos Foto: /Privat

Kroppsaktivister förbättrade Celéstes självförtroende

"Jag började sakta men säkert acceptera mig själv"
3:59 min

Artisten Celéste Domingos är kritisk mot normativa skönhetsideal och har tack vare kroppsaktivister börjat acceptera sig själv.

Celéste Domingos från Bredäng/Alby är högaktuell som deltagare i TV-programmet "Talang". Men att stå på scen och synas i offentligheten har inte alltid varit lätt för Celéste som har kämpat med sitt självförtroende. Men under senare tid, med hjälp av kroppsaktivister på sociala medier, så har hon börjat acceptera sig själv och är idag väldigt kritisk mot de skönhetsideal som finns.

– Kraven är ganska höga tycker jag. Speciellt för kvinnorna, säger Celéste och berättar att hon under en lång tid tänkt att "om du är smal och bär mycket smink" så kommer det gynna karriären. 

Skönhetsidealen bidrog till att osäkerheten inom henne växte och tidigare brukade hon försöka skjuta fram fotograferingstillfällen för att "hinna gå ner lite i vikt". Ett tag tänkte Celéste att hon inte skulle kunna bli framgångsrik som artist utan att gå ner i vikt. Men sen fann hon kroppsaktivister på sociala medier;

– Lord have mercy! That opened my eyes! Jag började sakta men säkert acceptera mig själv, säger Celéste och berättar att hon insåg att det inte handlade om utseende utan om själva musiken.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".