Molly Sanden.
Molly Sanden. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Molly Sandén: Det är fortfarande mycket fel

"Jag har fått hopp om framtiden"
1:59 min

Under grammisgalan ägde en stor Metoo-manifestation rum bland svenska artisteliten. Molly Sandén var en av alla artister som gick med blommor för att visa sin solidaritet och lyfta #metoo.

Under röda mattan på Grammisgalan så ägde en metoo-manifestation rum bland svenska artisteliten. Hand i hand gick de längs röda mattan med en symboliserande blomma. För Molly Sandén var det självklart att delta. 

– I år är ett viktigt år att visa vart man står i form av meetoo och systerskap. Det har varit många viktiga rörelser förra året som vi ska summera i år. Det känns viktigt att göra det på galan. Vi gör det här tillsammans. Det tar inte slut här, det börjar här. Det behövs påminnas varje dag, det är fortfarande mycket fel, säger Molly Sandén.  

Vilka är nycklarna till ett starkt systerskap och medmänsklighet inom musikbranschen?

– En nyckel är att våga samarbeta. En sak som kommit fram är att vi kvinnor ibland känner konkurrens. Man behöver armbåga sig fram för de få spots som finns. Men det här har öppnat upp för att det inte behöver vara så. Jag känner redan av att vi vågar samarbeta mer, så som män alltid gjort i musikbranschen. Det ger mig hopp om framtiden. Äntligen är vi inte konkurrenter, vi kan lyfta varandra och hylla varandra, Det finns plats för oss alla och det känns så nice.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".