Sara Olsson och Astrid Mohlin
Sara Olsson och Astrid Mohlin. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

De gör en soundwalk längs gröna linjen

"Vi ville utgå från djurstatyer"
3:43 min

I samband med Tempofestivalen släpps första delen av Kärlekslandet, en soundwalkserie längs gröna linjen av Sara Olsson och Astrid Mohlin.

Poddar har slagit stort, men alla kanske inte har koll på vad en soundwalk är. För Tempo dokumentärfestival har Sara Olsson och Astrid Mohlin släppt  Kärleklandet, som är just en sådan. Den utgår från Kärrtorp station och är del av en serie för Parkteatern som släpps i sommar.

– Det är fyra olika platser i Stockholm. Det ska vara ett spännande och roligt äventyr.

En soundwalk är ett ljudäventyr där man själv spelar huvudrollen. I Kärrtorp-avsnittet hamnar man i framtiden, 2030, där man inte har kontakt med varandra längre.

– Det är en historia som sträcker sig över alla fyra delar. Hela berättelsen går ut på att lösa något, det vill säga rädda världen.

Kommer soundwalk bli stort i Stockholm?

– Jag tror det, man kan göra så mycket med det. Man kan göra en teaterpjäs eller dokumentär där man får gå och uppleva det som hänt. Eller i alla fall vara på den platsen.

Om soundwalken:

Idag släpps första delen i soundwalkserien Kärlekslandet. I sommar släpps ytterligare tre delar. Varje avsnitt är på 30 minuter. Serien är fabelinspirerad. Alla platser finns längs gröna linjen där tunnelbanan fungerar som tidsmaskin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".