Daniel Adams-Ray till attack mot Steve Angello

2:04 min

Artisten Daniel Adams-Ray anklagar Steve Angello för plagiat. Båda har snarlika design på sina posters med samma titel: Human.

TEXTEN HAR UPPDATERATS 2018-01-13 

Daniel Adams Ray har lagt ut en bild på sociala medier med två snarlika posters. Den ena med hans nya album HUMAN och den andra tillhör Steve Angello. Båda med samma titel och liknande grafik och typografi.

Daniel Adams Ray skriver "lär gärna din kreativt ansvariga skillnaden mellan inspiration och plagiat."

Och det här är bara början.
 
Steve Angello svarar på kritiken med att säga "tråkigt att det blev så" och att han jobbat med sitt projekt sedan 2014. Och tillägger i ett nytt inlägg:

"Kollade lite på det du gjort och ditt kreativa och märkte att alla mina gamla anställda som gjort din film eller projekt...så jag skulle nog ta ett snack med dom om det här".

Angello uppmanar Daniel Adams Ray att skicka ett privat meddelande nästa gång innan han anklagar en offentlig artist.

Adams Ray kontrar med att han inte alls håller med världstjärnan. Och att hans killar minsann inte haft något med namnvalet eller det grafiska att göra.

"Jag är utbildad grafisk formgivare och gör mina egna omslag"

Han avslutar med att säga att de tycker olika och att "Jag är en trumpinne i Globen jämfört med dig".

Daniel Adams-Ray kommenterar bråket i ett sms till P5 STHLM.

– Jag är inte ute efter en publicity stunt med detta utan ville enbart att mina lyssnare skulle veta vad som skett. Nu vet dom, säger Daniel Adams-Ray.

Även Steve Angello ger sin syn på saken. 

– Synd att han la upp det han gjorde och anklagar en artist offentligt för något han inte har någon koll på. Man hade kunnat uppskatta lite research innan nått sånt, säger Steve Angello i ett meddelande till P5 STHLM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista