Nathalie Vollbrecht
Nathalie Vollbrecht Foto: Sofia Henriksson/Sveriges Radio

Nathalie lagar mat till pensionärer

2:32 min

Nathalie Vollbrecht har startat ett initiativ där hon lagar matlådor till äldre pensionärer och delar ut gratis. Allt detta vid sidan av studier och extrajobb.

När kickade du igång allt?

– För två dagar sen ungefär men jag har tänkt på det länge, säger Nathalie Vollbrecht.

År 2016  började Nathalie som seniorvolontär genom Huddinge kommun. Där kom hon i kontakt med pensionären Maj och tillsammans brukar de umgås som vilka vänner som helst. De promenerar, shoppar och kollar på folk.

Det är relationen med Maj men också den nära vänskapen med sin mormor som inspirerat henne till att starta initiativet. Nathalies mormor fick nämligen för sig att börja äta barnmat istället för riktig mat. Något som Nathalie inte tyckte kändes rätt. 

Det är förmodligen fler äldre som inte äter ordentligt och det är många som är ensamma hemma, säger hon. 

I ett inlägg på sociala medier berättade hon sedan om sin idé för att få kontakt med fler pensionärer att hjälpa. Nu har vänner har delat inlägget och hon har lagt upp det i grupper där hon bor för att få kontakt med människor i närheten. 

Men de här personerna kanske inte är på sociala medier?

– Nej men jag tänker att man kanske har en granne, en vän eller en mormor eller morfar som man kanske vet behöver hjälp, säger Nathalie. 

Då hon driver initiativet själv tänker hon att ha kring fem pensionärer som får cirka sex-sju lådor i månaden. 

– Jag kommer inte hinna med mer tror jag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista