Penisen på Kungsholmen väcker starka känslor

1:47 min

Carolina Falkholts väggmålning har fått många att reagera. Men alla är inte positiva. Nynäshamnsbon Amanda Gardelin hade hellre hade sett en vagina eller en slak penis.

Street art-konstnären Carolina Falkholt målade senast i julas en penis på en husfasad på Manhattan, New York. Efter bara några dagar målades konster över av hyresvärden som reagerat stark på penisen. 

Nu har hon tagit sin konst till Stockholm. På Kungsholmen närmare bestämt har hon målat en gigantisk blå penis på en husfasad. Och målningen har redan väckt starka känslor. Förskolläraren Amanda Gardelin från Nynäshamn är en av dem som är kritisk till motivet. 

– Spontant tänkte jag att det vore roligare att se ett kvinnligt könsorgan. Det ser man aldrig i det offentliga rummet. Men sen tänkte jag att det nödvändigtvis inte behövde vara ett kvinnligt könsorgan. Men jag förstår inte varför det alltid måste vara penisar i erigerat tillstånd. 

Varför då?

– Det blir skevt. Hur många timmar per dygn är en snopp i stånd? Det är inte ens timmar, vi pratar minuter, säger Amanda Gardelin. 

Carolina Falkholt är sedan tidigare känd för sina konstverk föreställande vaginor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista