Anna Suvanna Davidsson.
Anna Suvanna Davidsson. Foto: Anna Suvanna Davidsson.

Författaren: Bostadsmarknaden gör det tungt att separera

2:12 min

Många som vill separera i Stockholm kan inte det, på grund av boendesituationen i staden, säger bokaktuella Anna Suvanna Davidsson.

Person bakom kända sociala medierkontot apansattigranen, Anna Suvanna Davidsson, släpper nu debutromanen En apa i Rågsved
 
Huvudpersonen Tess lämnar vad som på ytan ser ut som ett perfekt familjeliv i eftertraktad trea på söder, bort från city, till Rågsved. Romanen är baserad från Annas egna liv. Anna tycker att Stockholm varit en utmanande stad att separera i.

– Nu råkade vi bo på söder. När jag valde att lämna var det inte så lätt att få tag på ny lägenhet på söder eftersom bostadsmarknaden ser ut som den gör. Lyckligtvis hade jag stått i bostadskön nio år så jag lyckades få en lägenhet genom kön. Men det var inte en självklarhet heller. Att det blev Rågsved var en slump.

Anna tycker även att det var utmanande att separera som inflyttad stockholmare.

– Jag fick ingen uppbackning så under separationen kunde jag känna att jag ångrade att skaffa familj i Stockholm, för det är inte värt det. Man kan inte få tag i lägenhet. Jag vet jättemånga som sitter i stora lånfällor. Även om de vill skiljas så kan de inte, för de kan inte lösa det med boendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista