Tommie X vill utmana fantasin om 90-talet

1:57 min

Tommie X är stylisten som ligger bakom Sveriges popelits visuella uttryck. I ett nytt program ska han nu utforska hur han har påverkats av årtiondet han växte upp i: 90-talet.

– Jag ville försöka få en bredare bild av 90-talet och inte bara ha den här fantasin som jag ser det som, säger Daniel "Tommie X" Damberg, aktuell med ett nytt SVT-program om 90-talet.

Enorma buffalokängor, minikjolar och pastellfärgade hårtoppar. Tommie X är tydligt inspirerat av 90-talet när han stylar artister som Rebecca & Fiona och Little Jinder. Som visuell kreatör ska han nu gräva djupare i sin inspirationskälla och se om det finns något mer bakom de rosaskimrande glasögonen han ser sina barndomsår med.

– Det var väl under 90-talet som jag upptäckte musik, mode och allt det jag jobbar med. Så då är det väl lätt att blicka bakåt när man inspireras också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista