"Du måste vara en hatare för att kunna älska mig"

3:43 min

"Du börjar inte älska mig direkt, utan det är tvärt om. Du måste se förbi hatet för att bli mitt fan,", säger albumaktuella Ozzy.

Malmöartisten Ozzy vill att lyssnaren ska lära känna honom genom debutalbumet "Ett Öga Rött". Förutom musiken släpper han även en bok med samtliga låttexter och fördjupning av texternas innebörd. Inledningsvis presenterar han sig genom raden "De jag som e Ozzy, tjock svart tjockis", något han fick höra av mobbarna som yngre. 

– Det har format mig. Det har satt så stor prägel på mitt liv att ha blivit kallad för tjockis att jag har börjat gilla att jag är tjock och jag har börjat trivas med den jag är. Jag vill lyfta det för det finns många andra som är tjocka som kanske inte får höra att "Var den du är, var bekväm med dig själv och låt inte någon annan påverka dig"...Därför valde jag att börja skivan på det sättet för det är jag och det är den som har gjort att jag är den jag är idag, berättar Ozzy. 

I förordet tackar du dina hatare, varför?

– Min musik, du måste vara en hatare för att kunna älska mig. Du börjar inte älska mig direkt, utan det är tvärt om. För den utmanar lyssnaren på ett sätt som gör att du måste se förbi hatet för att bli mitt fan, gilla min musik eller uppskatta mig. Så därför tackar jag alla hatare för dom flesta hatarna är idag mina lyssnare. Och dom som fortfarande hatar är på väg att bli lyssnare så jag tackar dom på något sätt, för det är tack vare dom.

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista