Husby-artisten Adel
Husby-artisten Adel Foto: Mariana Benyamin Sir / Sveriges Radio

Husby-artisten Adel: Om jag kan så kan alla

4:08 min

"Alla rappare från västerort började komma upp och det känns som att det är vår tur nu att visa vad vi kan", säger Adel som debuterade förra året.

Artisten Adel debuterade i fjol med singeln "Skina". Sedan dess har artistkarriären tagit fart och idag når han miljontals lyssnare. 

Nyligen gjorde han en remix på låten "Skina" tillsammans med det norska stjärnskottet Kamferdrops. En mer rumsren version i syfte att få musiken spelad på radio, något som är viktigt för Adel. 

– Jag tycker att man borde investera i den här vågen som kommer istället för att stoppa den. Om man ser att det är många som lyssnar på en viss musikgenre då borde man lyfta den, få den att bli ännu större...Man säger kanske inte dom roligaste sakerna men det handlar inte om det. Det handlar om vilken stämning jag ger till folket. Njuter dom av min musik? Tilltalar den folk? Då är det någon i den här världen som vill att den ska låta så, då är det okej...Det ska vara okej att uttrycka sig själv, säger han.

Förra veckan släppte han sin debut-Ep "Framtiden är Blå", en titel som hyllar framgångarna artisterna från Västra Stockholm lyckats uppnå under senare tid. 

– Alla rappare från västerort började komma upp och det känns som att det är vår tur nu att visa vad vi kan. Vi har tagit det till en helt annan nivå. Det är någonting nytt, säger Adel. 

 

Du har många som lyssnar på dig och ser upp till dig. Vad vill du att dom ska ta med sig från din musik?

– Om jag kan så kan alla. Det är bara att kämpa på. Hårt arbete lönar sig, ingenting kommer gratis i det här livet.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista