Aleksandar "Aleks" Manojlović
Söndagsgästen Aleksandar "Aleks" Manojlović Foto: Mariana Benyamin Sir/ Sveriges Radio

Aleks "Jag är inte här för att tillfredsställa branschen"

4:56 min

"Man blir så lätt en produkt och min musik har aldrig handlat om att jag är en produkt", säger Söndagsgästen och artisten Aleks.

När Aleksandar "Aleks" Manojlovic insåg att han kunde påverka människor genom sin musik blev yrket som artist ännu viktigare. Hans främsta syfte är att förena människor genom låtarna han skapar. Men karriären har inte varit enkel. För några år sedan började han komma ifrån sitt primära syfte och la ner fokus på att tillfredsställa musikbranschen. 

I år är han tillbaka med ny musik och har hittat tillbaka. Den första singeln från den kommande EP:n heter "Fuxx hela branschen", en låt han beskriver som ett statement.  

– Den är perfekt som första låt för att säga: Jag bryr mig inte om branschen. Jag är inte här för att tillfredsställa branschen. Jag är här för att göra min grej och för att nå dom jag ska nå, säger Aleks som upplevt saknaden av lojalitet inom musikbranschen. 

– Kärleken är inte äkta och det är jobbigt för det är viktigt för mig att du är uppriktigt mot mig. Man blir så lätt en produkt och min musik har aldrig handlat om att jag är en produkt. Den är jättepersonlig och jag har kämpat för att kunna göra dom här låtarna. Jag har förlorat så mycket. Jag har förlorat båda mina föräldrar, jag har förlorat glädje, jag har förlorat färgen på mitt hår men jag har vunnit så mycket också. Jag har vunnit tålamod, styrka, beslutsamhet. Jag bryr mig inte längre. Vad du än gör mot mig kommer det aldrig stoppa mig. Allt det här motiverar mig istället. 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".