Sanna Sundqvist
Sanna Sundqvist Foto: Sofia Henriksson/Sveriges Radio

Stjärnan handplockades till nya Yrrol av Peter Dalle – "Det var overkligt"

2:42 min

Efter ett tips från Johans Ulveson blev Dramatenskådespelaren Sanna Sundqvist oväntat erbjuden en roll av Peter Dalle i den nya Yrrolfilmen - Lyrro!

Det har gått 25 år sedan komikergruppen Lorrygänget gjorde sketchfilmen Yrrol och den 19 oktober kommer uppföljaren - Lyrro. Nästan hela det gamla gänget är med men med en tillökning av en ny generation komiker som Nour el Refai, Björn Gustafsson och även Sanna Sundqvist. 

Det hela började när Sanna Sundqvist var med i en pjäs på Dramaten som Johan Ulveson såg. Han såg direkt Sanna Sundqvists talang och tipsade Peter Dalle som även han gick för att se pjäsen.

Även han blev imponerad av Sanna och erbjöd direkt efter föreställningen henne en roll i den kommande filmen. 

– Det gick så snabbt allting. Peter Dalle kom fram efteråt och gav ett manus till mig och frågade om jag ville åka till Aruba och filma nya Yrrol. 

– Det var overkligt. 

Sanna Sundqvist gick direkt från scenskolan till Dramaten och är nu aktuell i Bonusfamiljen, Andra Åket, Lyrro och en annan ännu hemlig film i höst.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista