Mike Dynesius
Mike Dynesius Foto: Mariana Benyamin Sir/ Sveriges Radio

Mike Yangstar: Det finns ett stort behov av afrobeats i Stockholm

2:52 min

Afrobeats och dancehall har fått ett uppsving i Stockholm. En av eldsjälarna är Mike Yangstar, som anordnat dagsfester och bokat stora stjärnor till stans klubbar.

Framför allt är det kärleken till musiken och kulturen som driver Mike Yangstar, eller Mike Dynesius som han egentligen heter. Han är personen bakom klubbkonceptet och dj-crewet Nuh Linga som under sommaren anordnat alltifrån dagsfester till söndagsfester och konserter i Stockholm.

Hösten invigs med en festkryssning där bland andra UK-gruppen WSTRN kommer vara ombord. 

– Det saknas såna fester i Stockholm. Det finns ett stort behov. Vi finns i Stockholm, vi som älskar afrobeats och dancehall. Vi vill ha en plats för såna människor. Det är det som är viktigt. Det är en kultur och vi vill att folk ska veta att den finns, säger Mike Yangstar som vid sidan har ett vanligt heltidsjobb. 

Men att lyckas få akter som den största, kvinnliga, dancehallartisten Spice eller den populära rapparen Young M.A hit till Stockholm kan vara svårt för ett litet bolag. 

– Vissa av dom har varit svåra att få hit. Man måste kämpa mycket mer och jobba hårdare än de stora bolagen och vi måste oftast visa att vi kan jobbet men det går bara bättre och bättre, säger han och menar att människors glädje gör det hårda arbetet värt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".