Salla Salazar drar igång nytt klubbkoncept

2:33 min

Salla Salazar, från The Salazar Brothers, drar nu igång det nya klubbkonceptet Electropic tillsammans med dj:n Aïssa. Med utrymme för fler musikstilar i Stockholm.

I början av veckan släppte Salla tillsammans med Aïssa ett nytt mixtape för att introducera folk för ny musik som kommer att spelas i ett nytt klubbkoncept.

Både Salla och Aïssa är verksamma som Djs i Stockholm och har försökt "testa" musiken på publiken under sina spelningar. 

– Det finns så mycket mer att göra klubbar av. Det finns så många stilar. Förr fanns det mer renodlade hiphop-klubbar, dancehall- klubbar. Idag när man går på klubbar blandar alla jättemycket. Det är afrobeats, dancehall, reggaeton, lite hiphop, lite rnb. Ganska många kör dom senaste hitsen. Man hör ingenting som man inte har hört innan, säger Salla. 

Men är det inte det som krävs? Går publiken igång på musik dom inte hört tidigare?

– Ja. Det är det som är grejen. Vi har gjort det experimentet nu vi har kört den här musiken som är på ett annat språk. Det kan vara på portugisiska, franska, holländska, tyska och spanska. Folk går för att dansa. Det är mycket melodierna och rytmerna, säger Salla och menar att människor på dansgolv inte lyssnar på texterna utan dansar med till rytmerna oavsett språk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista