Han kallades för "Mr. Kurd" av Donald Trump – blev glad

3:17 min

Reportern Rahim Rashidi fick ett märkligt smeknamn av Donald Trump under en presskonferens i Vita huset. På Twitter rasar folk men Rahim Rashidi är själv nöjd.

Rahim Rashidi är svensk, amerikan och kurd och arbetar för Kurdistan TV och Kurdistan 24. Under en presskonferens i Vita huset igår blev han kallad "Mr Kurd" av Donald Trump. På Twitter lät reaktionerna inte vänta på sig. Men Rahim Rashidi är glad för sitt smeknamn. 

– Det var väldigt bra för mig eftersom det kurdiska folket attackeras av Irans, Syriens och Turkiets regeringar. Så jag mår bra, för jag är stolt över att vara kurd, säger han till P5 STHLM.

Men det var inte första gången som Rahim Rashidi mötte presidenten. Redan 2014 träffade han Donald Trump för en intervju om USA:s kärnavtal med Iran. Att USA:s president vet att Rahim Rashidi är kurd har sin förklaring i att Rashidi tidigare ställt frågor om USA:s syn på kurder. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista