Fansens ord väger tyngst för Aleks

3:34 min

Aleks har klargjort det tidigare. Han bryr sig inte om vad musikbranschen anser om honom. Men när fansen kommer med kritik, då vill han förstå och förklara.

– Jag fick ett meddelande från ett fan som inte uppskattar mina senaste låtar. Han uppskattar mer låtar som "STHLM" och jag förstår hans synvinkel så jag svarade honom och sa "Jag förstår vad du menar men för mig så är det viktigt att jag utmanar mig själv och gör nya saker". Men med det sagt så kommer det musik som den personen kommer uppskatta, säger singelaktuella Aleks.

– Så fort folk kommer med konstruktiv kritik då accepterar jag det och då väljer jag att svara. Om jag känner att det är ett riktigt fan som har sina åsikter då är det bra för mig att höra vad den personen tycker och så är det bra för mig också att svara den personen så att den förstår mig.

Du bryr dig inte om vad musikbranschen har för regler eller tycker om din musik men det verkar som att du bryr dig väldigt mycket om vad dina fans tycker? 

– Ja självklart. Det är dom som låter mig göra musik och följa mina drömmar. Och så länge dom lyssnar kan jag göra det här, säger Aleks. 

Just nu är Aleks tillbaka och aktuell med singeln "Miami" som handlar om att alla attraktion inte är bra för oss. 

– Den handlar om begär och att man kanske inte ska följa sina begär varje gång för det kommer inte leda dig till en bättre plats utan det kan leda dig till mer drama och mer problem i ditt liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista