Hennes lägenhetsvisning kraschades av Simon Gärdenfors och Frej Larsson

2:27 min

Malin Glemme fick sin lägenhetsvisning kapad under en inspelning av det provokativa TV-programmet Samhällsjudo. Men trots den olustiga upplevelsen valde hon att öppna upp sitt hem igen.

Under inspelningen av TV-programmet Samhällsjudo bestämde sig Simon Gärdenfors och Frej Larsson för att kapa en lägenhetsvisning på Östermalm. Händelsen som utspelade sig 2015 fick stor uppmärksamhet i media men för Malin Glemme som ägde våningen, blev det en obehaglig upplevelse.

 – De kom på visningen under förevändningen att de skulle titta på lägenheten men ställde sig istället och lagade omelett, satte sig ned och spelade TP, käkade chips och drack öl, säger Malin Glemme till P5 STHLM. 

Malin Glemme var själv inte med under visningen. Istället var hon på föräldramöte. När hon tittade på telefonen efter mötet såg hon att hon hade 22 missade samtal från mäklaren. 

 – Hon [mäklaren] var superskärrad. Där och då visste inte hon något om den här provokationen. Hon visste inte heller om det skulle eskalera. De som var på visningen tyckte också att det var obehagligt, säger Malin Glemme och konstaterar att det inte kom några bud efter visningen. 

Trots kapningen av lägenhetsvisningen har inte Malin Glemme blivit avskräckt från att visa upp hur hon bor. I helgen pågår Open House Stockholm där privatpersoner och företag öppnar upp sina hem och lokaler för allmänheten. Under förra årets upplaga av evenemanget valde Malin Glemme att visa upp sitt hus på Lidingö. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista