Artisten Rawa: Det finns tillräckligt många okloka röster

4:24 min

Klok, vis och upplyftande. Artisten Rawa vill vägleda lyssnarna till ett bättre liv. "Det är viktigt för mig, men det är ännu viktigare för dem som lyssnar på musiken", säger Rawa, aktuell med ett teater-soundtrack.

Just nu spelar föreställningen "Snubben lättar på sitt hjärta" i Stockholm och handlar om maskulinitet och normer. Artisten Rawa är aktuell med soundtracket till pjäsen.

Låten heter Lättar på mitt hjärta (tillsammans med Sai och Viktor Ax). För Rawa var det en självklarhet att spela in en låt som berör ämnet.

– Det är mycket i dagens samhälle som kan påverka unga. Normer eller ideal som man ska följa. Jag vet att det finns en del därute som mår dåligt. Det finns påtryckningar. Därför var det viktigt att säga någonting om det i låten, säger Rawa.

Som artist vill han vara en vägledare och berör många olika ämnen i sin musik. Allt ifrån budskap om att hålla huvudet högt, till att avråda lyssnarna från kriminalitet och så gör han även kärlekslåtar. 

– Jag vill förmedla en positiv känsla. Någonting som folk kan känna igen sig i eller ha nytta av, säger han och berättar att han vill vara en upplyftande och klok röst. 

Varför är det så viktigt för dig?

– Det är viktigt för mig men det är ännu viktigare för dem som lyssnar på musiken. För vi har tillräckligt många okloka röster just inom den här hiphop-branschen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista