Västerortsartisten Ace Nine
Artisten Ace Nine aktuell med debutsingeln "Coco Chanel" Foto: Mariana Benyamin Sir / Sveriges Radio

Hans låt om tjej på röda linjen gör succé

2:37 min

Drömmen var aldrig att bli artist. Ace Nine trodde inte ens att han kunde skapa musik. Debutsingeln kom förra veckan och är redan uppe i 50 000 streams.

Artisten Ace Nine släppte i slutet på förra veckan debutsingeln Coco Chanel, en Stockholmslåt om en tjej på röda linjen. Singeln är redan uppe i 50 000 streams och Ace Nine berättar att han tidigare aldrig sett musik och artistskap som en möjlighet. 

Det som fick honom att ge yrket en chans var tomrummet han kände. Han ville ha en sysselsättning. Musiken hade alltid funnits runtomkring honom men han hade aldrig testat.

Du trodde inte ens att du kunde göra musik från början?

– Inte för fem öre. Jag hade inte ens använt min röst på det sättet och så skulle jag börja rappa från ingenstans så det trodde jag inte, säger han och berättar att en av hans vänner pushade honom till att fortsätta.

Ace Nine berättar även att han under hela sitt liv har känt att människor inte trott på honom. Inte bara inom musiken. 

Kan inte det i sig vara en drivkraft? När folk säger "du kan inte", att man vill motbevisa? 

– Självklart det har alltid varit min bensin. Jag är sån person som tänder till ganska lätt. Finns det bensin så finns det eld också.

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista